سمپاشی رستوران وفستفود
سمپاشی رستورانها و فستفودها از جمله اموری است که بسیار ضروری است. رستورانها و کترینگها به علت اینکه مرکز پخت و پز غذاها هستند، محل بسیار مناسبی جهت تجمع این آفات هستند. در سمپاشی رستوران به برخی نکات ایمنی و بهداشتی ویژه ای توجه میشود که در ادامه مقاله به تمامی این موضوعات خواهیم پرداخت.
در این مطلب به این مباحث خواهیم پرداخت:
Toggleسمپاشی رستورانها به چه صورتی انجام میگیرد؟
مواد غذایی عامل بزرگ و مشوق اصلی جانوران و حشرات برای ورود به یک محیط هستند. زیرا اگر در محیطی غذایی یافت نشود، هیچ موجودی در آن محیط به زندگی ادامه نمیدهد. در نتیجه در رستورانها، کترینگها، فستفودها، هتلها و ... که از مواد غذایی بیشتر و از طبخ بسیار بالاتری نسبت به منازل و محیطهای دیگر استفاده میکنند، شرایط برای ورود و زندگی این موجودات فراهمتر میشود. در چنین شرایطی برای اینکه این محیطها کمتر در معرض وجود این آفات قرار بگیرند، سمپاشی و رعایت نکات بهداشتی باید بصورت دورهای و در فواصل زمانی تعیین شده و با برنامهریزی انجام شود.
قبل از انجام سمپاشی فستفود و رستوران رستوران چه اقداماتی را باید انجام داد؟
- آشپزخانه را مرتب کرده و تمام لوازم و ظروفی که روی زمین هستند را جمعآوری کنید
- مواد غذایی را به مکان دیگری انتقال دهید
- اگر چنانچه به برخی از مواد غذایی مشکوک هستید که به آفت و آلودگی درگیر شده، همه ی آنها را در مکانی قرار داده و به کارشناسان مربوطه سمپاشی اطلاع دهید.
- تمامی ظروف را از کابینتها خارج کرده و در قسمتی قرار دهید تا کارشناسی شوند.
- کودک، سالخورده و یا افراد بیمار را از محیط دور کنید
بعد از انجام سمپاشی فستفود و رستوران چه اقداماتی را باید انجام داد؟
- تمامی دریچههای فاضلاب را ببندید.
- برنامهی روتین نظافت روزانه را در برنامهی کاری بگنجانید.
- نهایتا 4 ساعت پس از سمپاشی اقدام به شست و شوی محیط کنید.
- اگر چنانچه مواد غذایی به سم آلوده شده باشد، از مصرف آن خودداری کرده و آن را دور بریزید.
- تا ساعاتی از طبخ و پخت غذا خودداری کنید.
مهمترین دلایل مراقبت و محافظت از رستورانها و مراکز طبخ غذا چیست؟
- مشتری مداری با محیط پاک و تمیز
- توجه به سلامتی مشتریان
- لذت بردن کارکنان ( محیط پاک و دور از آلودگی و آفات) و ایجاد انگیزه و نشاط و در نتیجه رونق کسب و کار
- جلوگیری از آسیبهای مالی(لوازم خوراکی و ...) توسط جوندگانی مانند موش و برخی از حشراتی
مناسبترین زمانهای سمپاشی رستوانها، هتلها، آشپزخانهها و ...
در گفتههای پیشین به این نکته اشاره شد که سمپاشی جزء ملزومات میباشد. تا هر لحظه خیالمان بابت پاک بودن محیطمان راحت باشد. زیرا مشتریهای این گونه مکانها با دیدن یک آفت، آن رستوران را در ذهن خود میسپارند و هر زمان که حتی از جلوی درب آن مکان عبور میکنند، نیز آن خاطره برایشان تداعی میشود و حتی از ورود دوستان و آشنایانشان به آن محل برای صرف غذا خودداری میکنند و چه بسا در آن زمان، آن رستوران اقدام به سمپاشی کرده باشد و حتی کوچکترین آفتی نیز نداشته باشد. بنابراین توجه به این امر از مهمترین اموری است که هر رستورانداری باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد. با توجه به مهم بودن این موضوع، از زمان تاسیس یک مرکز باید بصورت دوره ای این اقدام صورت گیرد تا از عدم وجود و رشد این آفات اطمینان حاصل شود.
کدام جانوران بیشتر در رستورانها دیده میشوند؟
اغلب جانورانی که در رستورانها و مراکز طبخ غذا یافت میشوند، سوسکهای ریز یا به اصطلاح سوسک کابینی، سوسکهای فاضلابی و درشت، موشها و مورچهها میباشند. البته گاهی با حشرات دیگری مانند ساس و کنه نیز مواجه میشویم، اما اغلب سوسکها و موشها هستند که باعث آزار و اذیت صاحبان رستورانها میشوند.
عوامل تشدید این آفات چه چیزهایی است؟
سرما و گرما دو عامل مهم در جذب حشرات و جانوران موذی مانند موشها ، سوسکهای ریز و درشت، مورچه ها و دیگر حشرات مزاحم میباشد. این موجودات در زمستانها به دلیل اینکه هوا در بیرون محیط سرد است و غذا کمتر یافت میشود، به داخل محیطهای پر از غذا و البته گرم کشیده میشوند و چقدر از بودن در آن محیطها لذت میبرند. به قول خودمان یک لقمه چرب و یک جای گرم و نرم گیرشان آمده. و البته در تابستانها به علت هوای گرم به محیطهای با هوای خنکتر و البته با غذای فراوان هجوم میآورند و شروع به تغذیه و زندگی میکنند. بنابراین هر زمان که در محیط بیرون ساختمانها غذای کافی یافت نشود،آنها به داخل ساختمانها راه مییابند.
سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که این موجودات از بین رستورانهای مختلف بسراغ کدام رستوران میروند؟جواب بسیار ساده است. رستورانی که نظافت و امور بهداشتی را رعایت نکند و هرچند وقت یکبار سمپاشی نکند.
وجود سوسکها در رستورانها چه خطراتی را بهمراه دارد؟
سوسکهای ریز سرعت تخمریزی بسیار شدیدی دارند. اگر آنها را به حال خود رها کنید، روزی میرسد که به خوتان میآیید و میبینید که تمام رستوران و آشپزخانه را سوسک برداشته و یک اتفاق ناگوار برای محل کسب و کار شما به وقوع پیوسته است.
سوسکهای ریز در جاهای گرم لانه میکنند و کلونی میسازند و شروع به تخمریزی میکنند و آنقدر تخمهای ریزی دارند که ممکن است ماهها متوجه آن تخمها نشوید. این نوع از سوسکها از این سو به آن سو حرکت میکنند. گاه مشاهده کردهایم در یک رستوران بسیار معروف، سوسکها به مکان غذاخوری نیز رخنه کرده و زیر میز لانه گزینی کرده بودند و با مشاهده یک مشتری و ابراز احساس بسیار ناراحت کننده از سوی مشتری به اعتبار آن رستوران لطمهی شدیدی وارد گشت.اینجاست که باید گفت گاهی خیلی زود دیر میشود. بعضی مواقع با یک سهلانگاری تمام زحمات چند سالهمان به هدر میرود.
موشها برای رستورانها و مراکز طبخ غذا چه آثار زیانباری به بار میآورند؟
سوسکهای ریز سرعت تخمریزی بسیار شدیدی دارند. اگر آنها را به حال خود رها کنید، روزی میرسد که به خوتان میآیید و میبینید که تمام رستوران و آشپزخانه را سوسک برداشته و یک اتفاق ناگوار برای محل کسب و کار شما به وقوع پیوسته است.
موشها از آن دسته حیواناتی هستند که بسیار مخرب و در اصلاح خانه خرابکن هستند. آنها به هر چیزی حمله میکنند تا آن را بجوند. گاه از روی گرسنگی گاه بخاطر غریزه جونده بودنشان. بنابراین حواستان باشد که درگیر این آفت نشوید. اما اگر چنانچه احساس کردید موش در رستوران وجود دارد یا با چشم رویت کردید، این پیشنهاد را دوستانه بپذیرید و حتما حتما تاکید میکنم حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید، زیرا دنیای موشها با جانوران دیگر متفاوت است و ممکن است بیشتر به خطر بیوفتید.
آیا موشها ناقل بیماری هستند؟
در جواب به این سوال باید بگویم: بلـــــه. موشها عامل بیماریهای باکتریایی مختلفی به انسانها هستند که مهمترین آنها، بیماری طاعون است که بسیار خطرناک است.
مورچهها و تجمع آنها در رستورانها
مورچهها هم مانند سایر جانورانی که نام بردم، از بودن در رستوران بسیار لذت میبرند و با آن جثهی کوچکشان حتی دیوارها را هم تخریب میکنند و با مشقت و سختی فراوان مواد غذایی را بر روی دوششان میگیرند و به لانهی خودشان میکشانند. مورچهها نیز مانند موشها و سوسکهای ریز به صورت کلونی زندگی میکنند. بنابراین اگر در یک قسمتی از محل، مورچه مشاهده کردید، بدانید در گوشههای مختلفی از آشپزخانه یا رستوران لانه گزینی کردهاند و با تعداد بسیار فراوان به زندگی خود مشغول هستند. گول بی صدا بودن و ریزه میزه بودنشان را نخورید. مورچهها قادرند یک شهر را تخریب کنند. فقط دنبال میدان میگردنند. سمپاشی دورهای فضا را برای عدم رشد مورچهها ایمن میکند.
چرا سمپاشی رستورانها حائز اهمیت است؟
یکی از دلایلی که باعث میشود رستورانداران عزیز نسبت به سمپاشی دید ویژهای داشته باشند، این است که آنها مسئول سلامتی مشتریان خود هستند و باید در حفظ پاکیزگی و جلوگیری از تکثیر باکتری و ایجاد بیماری همواره بکوشند. همانطور که میدانید حشرات و جوندگان با ادرار و مدفوع خود باعث تکثیر بیماریها و باکتریها به انسانها میشوند.بنابراین قبل از وقوع اتفاقی، سمپاشی را در برنامه کاری و دورهای خودتان بگنجانید.
البته که نکته حائز اهمیت در این مساله جدای از انتقال بیماری، حفظ کاریزماتیک و کلاس کاریتان است که تمیزی و عدم وجود میکروب و جانور در محیط، نخستین قدم برای رسیدن به این منزلت است.
مستعدترین قسمتهای رستوران برای وجود این حشرات و جانوران
با توجه به ویژگیهای هر جانوری و شرایطی که در آن میتواند به مدت طولانی زندگی کند بخشهای متعددی از رستوران اهمیت پیدا میکند. برای مثال سوسکهای سوسری یا سوسکهای درشت آمریکایی از مکانهای مرطوب مانند فاضلابها لذت میبرند بنابراین سرویسهای بهداشتی یا لولههای فاضلابی بهترین مکان برای زندگی آنها میباشد. سوسکهای ریز از جاهای گرم مانند داکتهای برق خوششان میآید. البته داخل لولاهای دربهای کابینتها و گوشههای بالا و تاریک کابینتها از جمله بهترین مکانها برای تخمریزی و لانهگزینی سوسکهای کابینتی است.
با توجه به اینکه موشها و انواع آنها از مکانهای مختلفی استفاده میکنند، نمیشود جای بخصوصی را برای آنها ذکر کرد، فقط این رابدانید موشهای سقفی از جاهای بلند و موشهای فاضلابی عمدتا در فاضلابها خانه دارند اما گاهی خلاف این هم ثابت میشود. برای تشخیص نوع موشها از این مطلب استفاده کنید.
چگونه یک شرکت سمپاشی مناسب را پیدا کنیم؟
سمپاشی، جزء مشاغلی است که اگر کسی فقط به تماشایش بنشیند احساس میکند کاری بسیار ساده است و همه از عهده اش برمیآیند اما در دسته ی مشاغل تخصصی قرار دارد و هر تخصصی نیاز به علم و تجربه کافی دارد. بنابراین در انتخاب شرکت سمپاشی دقت کنید تا کار را به کاردانش بسپارید. حالا این کاردارن در حوزهی سمپاشی کیست و چه خصوصیاتی دارد؟با توجه به چند فاکتور تا حدودی میشود تشخیص داد :
از نوع کارشناسی اولیه که بصورت تماس تلفنی برقرار میکنید،تا حدودی متوجه میشوید که این شرکت تا چه حد توانایی دارد و از نظر اخلاقی شایستگیاش را میسنجید.پس از اینکه احساس کردید کارشناس مرطوبه با صبر و حوصله در پی یافتن مشکل و آفت مورد نظر شماست به پیشنهادهایی که برایتان دارد، خوب گوش جان میسپارید. پس از حصول اطمینان از این فاکتورها قیمت را سوال میکنید و در رابطه با نوع سم مورد استفاده و کیفیت آن مطلع میشوید و پس از توافق در رابطه با زمان سمپاشی و پیگیریها پرس و جو کرده و در نهایت اگر رضایت داشتید، اقدام به انتخاب شرکت سمپاشی مورد نظر میکنید.
قیمت سمپاشی رستورانها و فستفودها چقدر است؟
با توجه به اینکه میزان آلودگی و آفت و درگیری هر رستورانی با رستوران دیگر متفاوت است و از طرفی متراژ و مسائل اینچنینی در تعیین قیمت بسیار حائز اهمیت است، قیمت واحدی نمیتوان ارائه داد. جهت دریافت مشاوره وارائهی قیمت حدودی میتوانید با شمارههای شرکت پاکیا تماس بگیرید و از کارشناسان ما مشاوره بخواهید.
برای جلوگیری از ورود حشرات و جانوران مزاحم به رستوران چهکارهایی میتوان انجام داد؟
- جداسازی انبار مواد غذایی از آشپزخانه
- سرد نگهداشتن قسمت انبار
- رعایت نظافت و مرتب کردن روزانه انبار مواد غذایی
- شست و شوی روزانه آشپزخانه
- فراهم کردن تهویه مناسب
- بسته بندی تمام مواد غذایی پس از هر بار استفاده
- عدم ریختن مواد غذایی بر روی زمین
- تمیزکاری کابینتهای آشپزخانه بصورت روتین
- سمپاشی دورهای رستوران و محیط
بدون دیدگاه